Wienerbrød

Sprø og smakfulle wienerbrød.


Ingredienser

  • 5000 g Hvetemel Bakeri
  • 400 g Sukker
  • 60 g Salt
  • 150 Rød gjær
  • 250 g Smør
  • 700 g Egg
  • 800 g Vann
  • 1350 g Lettmelk

 

  • 4808 g *Rullesmør

Hvordan forberede oppskriften

Arbeidsbeskrivelse:

  • Eltetid: 6+6 min
  • Deigtemp: 21 °C
  • Modningstid: 20min- 24t
  • Hviletid: 20min- 24t
  • Rask: 1,5 t
  • Steke tid: 18 min
  • Steke temp: 180°C

Tilberedning:

Når deigen er ferdig eltet, skal den bankes flat og pakkes i plast, settes på kjøl, der skal den hvile i 10min.
Kjevles ut til lengden av smøret og 3* bredden, så legges på plate og pakkes med plast før den går inn på kjøl, der skal den hvile til den får samme konsistens som smøret.

Bank smøret smidig, for så å kjevl den ut til en rektangel som er 1/3 størrelse av deigen, deretter settes den på kjøl til dagen etter.Bretting og kjevling gjør du ved å gi deigen hvile tid imellom hver bretting og bruk minst mulig mel, dusjes med litt vann før hver bretting.

  • Wiener brettes 3*3.
  • Croissant brettes 1*3 + 1*4.

TIPS: Pass på at tempratur forholdene mellom deig og smør er någelunde like igjennom kjevleprosessen.