Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Wienerbrød
Sprø og smakfulle wienerbrød.
Ingredienser
- 5000 g Hvetemel Bakeri
- 400 g Sukker
- 60 g Salt
- 150 Rød gjær
- 250 g Smør
- 700 g Egg
- 800 g Vann
- 1350 g Lettmelk
- 4808 g *Rullesmør
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
- Eltetid: 6+6 min
- Deigtemp: 21 °C
- Modningstid: 20min- 24t
- Hviletid: 20min- 24t
- Rask: 1,5 t
- Steke tid: 18 min
- Steke temp: 180°C
Tilberedning:
Når deigen er ferdig eltet, skal den bankes flat og pakkes i plast, settes på kjøl, der skal den hvile i 10min.
Kjevles ut til lengden av smøret og 3* bredden, så legges på plate og pakkes med plast før den går inn på kjøl, der skal den hvile til den får samme konsistens som smøret.
Bank smøret smidig, for så å kjevl den ut til en rektangel som er 1/3 størrelse av deigen, deretter settes den på kjøl til dagen etter.Bretting og kjevling gjør du ved å gi deigen hvile tid imellom hver bretting og bruk minst mulig mel, dusjes med litt vann før hver bretting.
- Wiener brettes 3*3.
- Croissant brettes 1*3 + 1*4.
TIPS: Pass på at tempratur forholdene mellom deig og smør er någelunde like igjennom kjevleprosessen.