Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Steinbaktbrød med Gresskarkjerner
Ingredienser
Skålding:
- 1000 g Steinmalt Spelt Volda Mylne
- 100 g Salt
- 20 g Idun Fersk gjær
- 1000 g Vann
Påslag:
- 2500 g Regal Øko Hvetemel Bakeri
- 1500 g Regal Øko Sammalt hvete mellomgrov
- 500 g Gresskarkjerne Øko
- 100 g Rapsolje Øko.
- 90 g Gjær
- 3000 g Vann
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
- Deigtemperatur °C: 23-24°C
- Eltetid minutter: 10+6 veiledende
- Hviletid minutter: 90-120 min + 10 min virket
- Oppslag: Rundstekt 650g
- Rasketid minutter: 40 min tørrask, evt. via kjøl
- Damp som standard grove brød: 3 sek/tilpasses
- Steketemperatur: 250-230°C
- Steketid minutter: Rundstekt brød 30-35 min
- Dekor: Havre, snittes etter rask
Tilberedning:
Elt deigen godt ut og legg til hvil. Deles opp og rundt virkes hviles i 10 min, slå opp som runde brød og plaser med verken ned på plater med rugmel. Raskes ev. via kjøl eller tørr raskes, for så snu brødene før stek på skyvestake.