Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Norsk Landbrød
Ingredienser
Skålding:
- Regal 100% Norsk Rugmel
- Vann Kokende
Påslag:
- Regal 100% Norsk Siktet Hvetemel
- ID Rugsur 20a
- Salt
- Gjær
- Vann
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
- Deigtemperatur °C: 23-25°C
- Eltetid minutter: 10+6 veiledende
- Hviletid minutter: 1t bulk+ 10m virket
- Oppslag: Fritt stående 700g
- Rasketid minutter: 30-40 min, tørrask
- Rask: 78% / 36°C
- Damp som standard grove brød: 3 sek
- Steketemperatur: 250-230°C Steinovn
- Steketid minutter: 40-45
- Dekor: 1 snitt
Tilberedning:
Skåld rugmelet, - la stå til dagen etter. Slå opp som steinbakt, bevar struktur i deigemnene. Snittes med ett langsgående snitt etter dekor sammalt rug fin. Skyves rett på herten. Lite damp. Det er mye vann i denne resepten, så det er viktig at brødene får steke ordentlig så ikke skorpen mykner.