Norsk grovbrød


Ingredienser

Fordeig: o/natten 1T i bakeriet så på kjøl

Skålding: Sett på kjøl o/ natten

Påslag:

Hvordan forberede oppskriften

Arbeidsbeskrivelse:

  • Deigtemperatur °C: 25-27
  • Eltetid minutter: 10+6 veiledende
  • Hviletid minutter: 30
  • Oppslag: 850 gr. Formbrød
  • Rasketid minutter: 40-50
  • Rask: 78% / 36°C
  • Damp som standard grove brød: 20
  • Steketemperatur: 250-210°C Tralleovn
  • Steketid minutter: 35-40
  • Dekor: 3 snitt

Beskrivelse:

Bland fordeigen i ca. 5min i sakte fart, for så og stå i rom temp 1t, deretter settes på kjøl over natten. Kok opp vann til skålding, blandes sammen i kjele med krok i ca. 2-3 min og settes på kjøl over natten. Bland alt, men hold igjen påslag vann for å spe på etter at hoveddeigen er eltet til det er glutenbinding struktur ca.200 g vann om gangen.