Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Norsk grovbrød
Ingredienser
Fordeig: o/natten 1T i bakeriet så på kjøl
- 1000 g Regal 100% Norsk Sammalt hvete mellomgrov
- 600 g Regal 100% Norsk Rugmel
- 60 g Gjær
- 24 g Salt
- 1200 g Vann
Skålding: Sett på kjøl o/ natten
- 400 g Regal 100% Norsk Havregryn
- 200 g Regal 100% Norsk Kruskakli
- 54 g Salt
- 1600 g Vann
Påslag:
- 1800 g Regal 100% Norsk Siktet Hvetemel
- 200 g Solsikkekjerner (Ristet)
- 200 g Gresskarkjerner (Ristet)
- 134 g Rapsolje
- 67 g Gjær
- 1000 g Vann
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
- Deigtemperatur °C: 25-27
- Eltetid minutter: 10+6 veiledende
- Hviletid minutter: 30
- Oppslag: 850 gr. Formbrød
- Rasketid minutter: 40-50
- Rask: 78% / 36°C
- Damp som standard grove brød: 20
- Steketemperatur: 250-210°C Tralleovn
- Steketid minutter: 35-40
- Dekor: 3 snitt
Beskrivelse:
Bland fordeigen i ca. 5min i sakte fart, for så og stå i rom temp 1t, deretter settes på kjøl over natten. Kok opp vann til skålding, blandes sammen i kjele med krok i ca. 2-3 min og settes på kjøl over natten. Bland alt, men hold igjen påslag vann for å spe på etter at hoveddeigen er eltet til det er glutenbinding struktur ca.200 g vann om gangen.