Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Havrebrød
Ingredienser
Bløtlegges over natten:
- 1350 g Regal 100% Norsk Havregryn
- 378 g Regal 100% Norsk Kruskakli
- 72 g Salt
- 225 g ID Havresur 35a
- 2115 g Vann
Påslag:
- 2772 g Regal 100% Norsk Siktet Hvetemel
- 300 g Sesam (Røstet)
- 160 g Rapsolje
- 135 g Gjær
- 1710 g Vann
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
- Deigtemperatur °C: 25-27
- Eltetid minutter: 10+6 veiledende
- Hviletid minutter: 30
- Oppslag: Formbrød 850 gr.
- Rasketid minutter: 40-50
- Rask: 78% / 36°C
- Damp som standard grove brød: 20
- Steketemperatur: 250-210°C Tralleovn
- Steketid minutter: 35-40
- Dekor: 3 snitt
Tilberedning:
Bland alt utenom bløyten inn i gryten og hold igjen ca. 500g med vann, eltes godt ut frem til den begynner gå over på andre hastighet. Tilsett bløyten og eltes godt inn før du begynner å spe på med resterende vann. Legges i bak til hvile, deretter deles opp, heves og stekes.