Havrebrød


Ingredienser

Bløtlegges over natten:

Påslag:

Hvordan forberede oppskriften

Arbeidsbeskrivelse:

  • Deigtemperatur °C: 25-27
  • Eltetid minutter: 10+6 veiledende
  • Hviletid minutter: 30
  • Oppslag: Formbrød 850 gr.
  • Rasketid minutter: 40-50
  • Rask: 78% / 36°C
  • Damp som standard grove brød:  20
  • Steketemperatur: 250-210°C Tralleovn
  • Steketid minutter: 35-40
  • Dekor: 3 snitt

Tilberedning:

Bland alt utenom bløyten inn i gryten og hold igjen ca. 500g med vann, eltes godt ut frem til den begynner gå over på andre hastighet. Tilsett bløyten og eltes godt inn før du begynner å spe på med resterende vann. Legges i bak til hvile, deretter deles opp, heves og stekes.