Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Frøbrød
Ingredienser
Skålding:
- 300 g Sesamfrø Økologisk
- 300 g Solsikkekjerner Økologisk
- 300 g Linfrø Økologisk
- 1600 g Valset Bygg helkorn Volda Mylne
- 3000 g Vann Kokende
Påslag:
- 4400 g Regal Øko Hvetemel Bakeri
- 120 g Rapsolje Øko.
- 120 g Salt
- 120 g Gjær
- 1800 g Vann
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
- Deigtemperatur: 23-24°C
- Eltetid minutter: 10+6 min veiledende
- Hviletid minutter: 90-120 min + 10 min virket
- Oppslag: Rundstekt 750 g
- Rasketid minutter: 40min tørrask, ev lengre via kjøl
- Rask: I bakeriet under hette
- Damp som standard grove brød: 20
- Steketemperatur: 250-220°C
- Steketid minutter: 30-35 min
- Dekor: Økologisk Valset bygg helkorn
Tilberedning:
Elt deigen godt ut, rundt virkes og hviles i 10 min, bruk et kjevle pinne til å stikke hull midt i det runde brødet, så strekk på det til du har fått utvidet det. Dypes i vann så Valset bygg helkorn. Raskes ev. via kjøl eller tørr raskes, stekes.