Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Focaccia med pepper og oliven
Ingredienser
Skålding:
- Regal Sammalt rug fin 1400 g
- Vann (kokende) 2800 g
Totalt skålding: 4200 g
Hoveddeig:
- Regal Tipo 00 9 800 g
- Regal Sammalt Spelt fin 2 800 g
- Skålding av Rug(Dagen før) 4 200 g
- Gjær 140 g
- Salt 252 g
- Pepper 140 g
- Oliven 3 500 g
- Oliven olje 560 g
- Vann 8400 g
Total deig: 29 792 g
Vekt/Antall: 1 400 g
Total vann: 11 200 g
Total mel: 14 000 g
Hvordan forberede oppskriften
Arbeidsbeskrivelse:
Elte tid: 6+8
Deigtemp: 25-26°C
Modningstid: 2-24t
Etter heving: 2t
Heveskap temp: 27°C
Heveskap fuktighet: 80%
Steke temp: 235-230°C
Steke tid: 25 min
Fremgangsmåte:
Dag 1: Kok opp vann til det fosskoker før du blander det inn i rugmelet. Miks det i en liten kjøkkenmaskin eller eltemaskin, avhengig av deigens størrelse. Avkjøl det ved å la det stå på benken i 1-2 timer. Deretter settes det på kjøl over natten.
Dag 2: Bland alt i eltegryten og elt til du får en fin og strekkbar deig. Modnes i kasser i ca. 24 timer før oppdeling og forming i esker/former. Hvis de formes dagen før, settes de på kjøl over natten, eller hvis de har modnet i kasser over natten, deles de opp og legges i former før de settes på og heves på nytt i raskeskap til de er 1 cm under formkanten. Husk godt med olivenolje i formene, så det er bare havsalt som skal på før steking.